> Výrobci > InfraTec > ImageIR 10300

ImageIR 10300

ImageIR 10300

Nejvýkonější chlazená termokamera z řady ImageIR pro ty nejnáročnější vědecké aplikace.

 

 

Pokud se Vám prospekt nezobrazuje správně, klikněte ZDE.

Základní specifikace:

Nejvýkonnější model ImageIR serie symbolizuje zkušenosti a znalosti, které InfraTec nasbíral za 25 let působení na trhu v oblasti termografie. Kvality kamery jsou díky snaze dosáhnout nejlepších výsledků během kontinuálního vývoje. Kamera odráží kvalitu a zkušenosti vývojářů, kteří kontrolují každý detail pro zajištění perfektního chodu a skvělých měřících vlastností.

ImageIR 10300 s ohromným geometrickým rozlišením odpovídá tomu nejlepšímu z infračervených kamer vyráběných v Drážďanech. Formát detektoru v kombinaci s extrémně malou vzdáleností středu pixelů (10µm) zajišťuje, že jakékoli měření a kontrola bude nyní ještě kvalitnější a rychlejší. Využití nalezne všude, kde je potřeba kvalitní a jemné rozlišení teplotních ploch na površích objektů.

 

Rozlišení IR detektoru s dosud nepředstavitelným rozlišením

Pro získání a prezentování rozložení teplotních ploch je zcela zásadní velikost rozlišení IR detektoru. Detektor kamery ImageIR 10300 nabízí rozlišení 1.920 x 1.536 pixelů pro zaznamenávání v HD kvalitě. Skoro 3.000.000 IR pixelů poskytuje až 10 krát více jednotlivých pixelů pro záznam dat, než kamery s rozlišením detektoru 640 x 480 pixelů. Při tomto extrémním navýšení získává uživatel snímky blízké běžným fotoaparátům.

Rozpoznání i těch nejjemnějších detailů

Kromě vysoce citlivého detektoru se na teplotní citlivosti podílí i nejkvalitnější optika. Velká apertura optiky napomáhá k množství detekované radiace, které může kamera zachytit, a záznamy jsou tedy v perfektní kvalitě nezatížené okolním šumem. Výsledkem je využitelnost kamery na všechny aplikace, jako můžou být oblasti v R&D pro průmysl nebo vědecko-technické účely, nebo pro pozorovací účely v bezpečnostní oblasti.

Rychlé vytváření a ukládání termogramů

Komplikované aplikace kladou vysoké nároky na infračervené kamery. Z těchto důvodů firma InfraTec vytvořila rozhraní 10 Gigabitový Ethernet pro kamery ImageIR, které zajišťuje extrémně rychlý přenos dat. Přenos je zajištěn optickým nebo elektrickými moduly nazývající se SFP+, které jsou snadno vyměnitelné. Navzdory extrémně vysokému rozlišení detektoru je schopen přenášet snímky v plném rozlišení až 100 Hz. Díky tomu může uživatel ukládat velké objemy dat ve vysokých rychlostech. 10GigE vlákna s SFP+ moduly nabízí přenos dat až na 10 kilometrů s velmi nízkým vlivem šumu na data. Dodatečnou možností je použít Tuhnderbolt adaptéru a kamery tedy ovládat skrze laptop.

Modulární systém

Stejně jako ostatní kamery v sérii ImageIR, i kamera ImageIR 10300 je vytvořena z několika modulů, které nabízí uzpůsobení dle požadavků zákazníka. Uživatel má možnost si zvolit z velkého počtzu součastí při návrhu finálního produktu anebo i po zakoupení, bude-li chtít hardwarový upgrade kamery. Veškeré vyměnitelné komponenty jsou uchovány v tvrzeném hliníkovém ochranném krytu, který chrání kameru i v těch nejtěžších pracovních podmínkách.

Obtížná měření nejrůznějších aplikací

Objekty s vysokou teplotou, popřípadě specifickou materiálovou charakteristikou můžou výrazně ztížit měření termografickou kamerou. V takovýchto případech můžou být kamery ImageIR serie osazeny přídavnými karusely, které můžou obsahovat spektrální či teplotní filtry. Tyto karusely jsou motorizovány, jejich ovládání je tedy prováděno skrze software.

Například velmi vysoké teploty objektu jsou měřeny skrze filtr, který utlumuje dopadající záření a následně vyhodnocovací software se znalostí útlumu filtru identifikuje správnou hodnotu teploty objektu. Proto jsou i všechny filtry instalovány inženýry ve firmě InfraTec pro zajištění správného usazení, kvalitní kalibrace a nastavení parametrů do firmwaru kamery.

Důsledkem dovybavení kamery přídavnými filtry je pole působnosti a využitelnosti v oblasti termografie značně rozšířeno. Karusel nabízí místo až pro 4 filtry + 1 otvor otevřen pro běžné snímání kamerou, společně s možností 2 karuselů může uživatel využít kombinaci až 25 možnosti teplotních a spektrálních filtrů pro nejrůznější aplikace.

Triggrovací systém a software pro snadné použití

Integrovaný triggrovací nástroj pro velmi přesné a opakovatelné měření opakujících se dějů. Dva konfigurovatelné konektory pro vstup/výstup nahrávají externí analogový a digitální signál synchronizovaný s obrazem, nebo kamera generuje skrze konektory digitální signál pro externí přístroj. Účinný softwarový nástroj IRBIS 3, vyvíjen firmou InfraTec, nabízí uživatelské rozhraní pro ImageIR 10300 s velkým množstvím nástrojů pro analýzu a zpracování termografických snímků zachycených při složitých operacích.

 

 

Související produkty

ImageIR 8300hp

ImageIR 8300hp

Chlazená termokamera pro vědecké účely s rozlišením 640 x 512px.

Detail

ImageIR 9300

ImageIR 9300

Špičková chlazená kamera pro plnění vysokých požadavků v oblasti R&D.

Detail

IRBIS 3

IRBIS 3

Profesionální software pro zpracování dat z termokamer

Detail

Rychlý dotaz


Novinky na Váš e-mail